גילוי מדהים הופיע ביום שישי הזה כאשר קרן הילדים של האו"ם ( UNICEF ) הודיעה כי בטווח של שש שנים בלבד, אסונות כתוצאה ממזג האוויר הובילו לעקירתם של 43.1 מיליון ילדים ענקיים ב-44 מדינות. כדי להעמיד את גודל המשבר הזה בפרספקטיבה, מדובר בכמות מדהימה של 20,000 ילדים שנעקרים מדי יום.
הדוח של UNICEF, הכלול במחקר, ילדים עקורים באקלים משתנה, הוא הניתוח העולמי הראשון הבוחן עקירת ילדים עקב שיטפונות, סופות, בצורת ושריפות. הנתונים לא מסתפקים רק במתן רטרוספקטיבה; הוא גם שופך אור על מגמות עקירה פוטנציאליות לשלושת העשורים הקרובים.
המנהלת הבכירה של יוניסף, קתרין ראסל, הדגישה באופן ישיר את חומרת הנושא. "תאר לעצמך את האימה הצרופה שעומד בפני ילד כאשר אסונות כמו שריפות או שיטפונות הורסים את בתיהם. החוויה הקשה לא מסתיימת רק באירוע; התוצאות מתאפיינות לעתים קרובות בחוסר ודאות לגבי חזרה הביתה, המשך לימודים או התמודדות עם פינוי נוסף. ככל ששינויי האקלים ימשיכו להשתולל, המקרים הללו רק יתרבו", אמר ראסל.
הדו"ח מזהה את סין והפיליפינים כמושפעות ביותר במספרם העצום, כתוצאה מאוכלוסיית הילדים הנרחבת שלהן, הפגיעות למזג אוויר קיצוני ומערכות התרעה מוקדמת ופינוי יעילות. עם זאת, כאשר מנתחים את יחס העקירה מול אוכלוסיית הילדים, מדינות איים כמו דומיניקה ווינואטו מתגלות כמושפעות ביותר מפגעי מזג האוויר. ביבשת אפריקה, סומליה ודרום סודן סבלו במיוחד עקב עקירות שנגרמו משטפונות.
מצבה של האיטי מדאיג שבעתיים. מלבד היותה מוקד לעקירת ילדים שנגרמו מאסון, המדינה מתמודדת עם אלימות ועוני. באופן דומה, במוזמביק, עיקר מצוקות מזג האוויר משפיעות בעיקר על העניים ביותר במדינה. חלוקה של נתוני 2016-2021 מגלה כי 95% (40.9 מיליון) מכריעים מהעקירות הללו נבעו משיטפונות וסופות. דיווח טוב יותר ופינוי אסטרטגי יכולים להסביר את המספרים הגבוהים הללו. בינתיים, הבצורת עוררה את העקירה הפנימית של למעלה מ-1.3 מיליון ילדים, ושריפות בשדה קוצים היוו 810,000, בעיקר במדינות כמו קנדה, ישראל וארה"ב.
מכיוון שהעולם צופה את ועידת האקלים COP28 בנובמבר, הקריאה של יוניסף לפעולה ברורה: ממשלות, עסקים ובעלי עניין חייבים לתעדף ולהגן על ילדים מההשלכות המטרידות של האקלים המשתנה שלנו. בהדהוד לסנטימנט זה, ציין ראסל, "יש לנו את האמצעים והתובנה להתמודד עם המשבר המתפתח הזה עבור ילדינו. עם זאת, התגובה שלנו נותרה איטית. הכרחי להגביר את המאמצים בהיערכות הקהילה, להגן על ילדים המועדים לעקירה ולסייע לעקורים כבר".