בריטניה הבהירה את כוונותיה להקים בסיס איתן לתעשיית מטבעות הקריפטו. בפרסום אחרון, ממשלת בריטניה תיארה את תוכניותיה להציג חקיקה רשמית המסדירה את פעילות הקריפטו עד שנת 2024. עם הבולטות הגוברת של נכסים דיגיטליים כגון ביטקוין, העמדה היזומה של הממשלה נתפסת כצעד הכרחי כדי להבטיח הן את הצמיחה בתעשייה והן את המשקיעים הֲגָנָה.
ביום שני הציגה ממשלת בריטניה את תגובתה לנייר התייעצות שפורסם מוקדם יותר השנה. מאמר זה סיפק המלצות על הרגולציה של תחום הקריפטו. לאחר איסוף תובנות ממגוון רחב של בעלי עניין, כולל חברות קריפטו ופינטק, מוסדות פיננסיים מסורתיים, חברי ציבור, אנשי מקצוע אקדמיים ויועצים משפטיים, הממשלה גיבשה תוכנית סופית.
ההצעות במאמר מציעות להביא פעילויות שונות של נכסי קריפטו תחת אותה מטריה רגולטורית כמו בנקים וגופים פיננסיים מבוססים אחרים. אנדרו גריפית', שר השירותים הפיננסיים בבריטניה , הביע את התלהבותו מההצעות, וקבע, "אני שמח מאוד להציג את ההצעות הסופיות הללו לרגולציה של נכסי קריפטו בבריטניה בשם הממשלה". הוא הדגיש עוד את החזון של בריטניה להפוך למרכז עולמי לטכנולוגיית נכסי קריפטו. בין התקנות המוצעות, ממשלת בריטניה שואפת ליישם כללים מחמירים יותר עבור בורסות קריפטו, אפוטרופוסים וחברות הלוואות. זה כולל תקנות משופרות נגד ניצול לרעה של שוק והנפקה שקופה יותר של נכסי קריפטו וגילויים.
בעוד שהפרטים הספציפיים של חוקי הקריפטו הקרובים בבריטניה נותרו לא נחשפים, יש ספקולציות לגבי האופן שבו הם עשויים להתיישר או להבדיל מתקנת ה- MiCA (Markets in Crypto-Assets) של האיחוד האירופי , שקבעה מסגרת ברורה לנכסים דיגיטליים, כולל רישוי תהליך עבור חברות קריפטו. ראוי לציין כי נראה כי בריטניה מובילה את הפיקוח ברגולציית קריפטו בהשוואה למדינות אחרות הדומיננטיות בטכנולוגיה. לדוגמה, בעוד הצעות חוק רבות נמצאות בבדיקה בקונגרס האמריקני , ארה"ב מפגרת בקביעת חוקים פדרליים פורמליים לתעשיית המטבעות הקריפטוגרפיים.